angående annat liv i universum.

Det finns miljarder stjärnor i vår galax och miljarder av andra galaxer med miljarder av stjärnor i. Nästan alla stjärnor har minst en planet. Och man är på väg att hitta liv på mars. Vilka är oddsen att det INTE skulle finnas annat liv i universum? klart att det gör. 

Men är det meningen att vi ska veta det? Är det meningen att vi ska kunna kommunicera med dem? Vi lever som i en liten liten bubbla långt långt bort från allt. Är det meningen att små små kornmänniskor ska försöka bryta sig loss från den trygga bubblan och kommunicera med andra små korn från nån annan bubbla. Det måste ju vara omöjligt från början, när människor bara var en simpel del av jordens kretslopp. Det kan väl inte vara meningen att människans smarta hjärna och tekniken skulle kontrollera så här mycket. Det vore ju jätte konstigt om rymdraketer ingick i kretsloppet. 

Det kan väl inte vara stor chans för en planet att ha liv på sig, men eftersom det finns så många ev dem så måste det finnas. däremot så är det ännu mindre chans, tillochmed på jorden, att livet skulle bli så intelligent eller intelligentare än vi. vi människor är bara en art av 100 miljoner, och om jordens historia var en timme lång så har vi bara levt i de sista typ tio sekunderna. Och tekniken är ännu nyare. Så, klart det finns liv på andra ställen än jorden. typ kvalster, om vi har tur någon med intelligens som n katt. de skulle ju vara fantastiskt, men sånna som katter reagerar knappast på signaler från andra planeter långt långt borta. och om vi någonsin hittar några som är smarta nog att kommunicera med kommer vi väl knappast kunna göra det. Det känns som vi skulle avslöja nån av universums hemligheter om vi visste mer än vad vi redan vet om saker och ting utnför vår bubbla. Jag vet inte... det känns som om det måste finnas något(eller någon) som stoppar oss från att veta, som håller koll på oss. kanske. 

1 kommentar:

  1. ojojojojoj vad krångligt hela huvudet snörrrrrar, gu så duktig och smart du e!!!!

    pääss

    SvaraRadera

Om mig

Mitt foto
Min och min bruds blogg om annat än rymden: mlithefoto.blogspot.com